‘Temptation’-Shallie snoert bodyshamers de mond met bikinifoto: «Wat een lichaam!»

Shallie Abbiusi, die als single meedeed in ‘Temptation Island’, krijgt heel wat complimenten op een bikinifoto die ze deelde. Onlangs was ze nog het mikpunt van bodyshaming.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 28-jarige laborante uit Rotselaar vertoeft momenteel in Accra, de hoofdstad van Ghana. Daar is het met temperaturen rond 30 graden een pak warmer dan bij ons, en dus trok Shallie haar bikini aan. Ze deelde een foto daarvan op Instagram en wordt overspoeld met complimenten. «Schoonheid», «Wow! Niet normaal mooi», «Wat een lichaam», en «Hier lijk je op Yolanthe Cabau», lezen we in de reacties.

Ongepaste reacties

In oktober kreeg Shallie echter heel wat ongepaste reacties toen ze met Efrain een fotoshoot deed. «Afschuwelijk en val eens af», en «Tijd om naar de fitness te gaan. Veel te dik», werd er onder meer gereageerd. Ze liet de kritiek niet aan haar hart komen, maar waarschuwde wel voor wat dergelijke commentaren teweeg kunnen brengen bij andere vrouwen en jonge meisjes die met hun zelfbeeld kampen. «Ik wil me niet verdedigen, want ik voel me heel goed in mijn vel. Ik ben heel blij met wie ik ben en met hoe ik eruitzie. Maar ik doe het omdat ik weet dat er veel vrouwen en jonge meisjes kampen met hun gewicht, hoe ze eruitzien, en zelfliefde. (...) Iedereen die mij goed kent, weet dat ik sportief ben en dat ik gezond probeer te leven. Ik ben gewoon een curvy lady. Waarschijnlijk voelen die mensen zich onzeker en noemen ze daarom iemand anders dik of lelijk. Ik vind het gewoon jammer dat dat vandaag de dag nog voorkomt», zei ze destijds.