‘Thuis’-actrice Tine Priem openhartig over lastige periode: «Zo moedig dat je dit deelt!»

Tine Priem, die de rol van Tamara Vereken speelt in de Eén-serie ‘Thuis’, heeft een burn-out gehad. Intussen is ze weer helemaal de oude, maar ze waarschuwt haar volgers voor de mogelijke risico’s.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Als je Tine Priem op televisie of Instagram ziet zou je het niet zeggen, maar de actrice is 2,5 jaar geleden door een heel moeilijke periode gegaan. Ze belandde in een burn-out, met de vervelende gevolgen van dien. «Ik was volledig uitgeput, zowel mentaal als fysiek. Zoveel willen doen, maar niets lukte nog. Mentaal vond ik het zeer zwaar te aanvaarden dat mijn lichaam niet meer wou meewerken», schrijft ze op Instagram.

Meditatie

De 34-jarige actrice deed het meteen rustiger aan en zocht naar bezigheden die haar konden helpen. «Tijdens verplichte rust begon ik voorzichtig aan mijn herstel. Stapje voor stapje. Veel slapen, luisteren, mediteren, stretchen, lezen, wandelen, goed eten, Pilates, yoga, schrijven, dankbaar zijn en zoveel meer», klink het.

Burn-out herkennen

Inmiddels ligt die zware periode achter haar. Ze wijst haar volgers op de mogelijke signalen van een dreigende burn-out. «Ik kan nu zeggen dat ik zowel fysiek als mentaal sterker sta dan ooit. Ik luister naar de signalen die mijn lichaam geeft. Ik stel mijn grenzen en zelfzorg is mijn hoogste prioriteit. Ik blijf elke dag bijleren, groeien en ik kan 100% zeggen dat het goed met me gaat. Waarom vertel ik dit? We leven allemaal zo gehaast, lopen oververmoeid en de druk is soms langs alle kanten heel groot. En ik zie velen worstelen. Het is oké om te zeggen dat het even niet gaat. Herken, praat erover. En weet dat het goed komt, sowieso!», besluit ze.

Respect

Haar volgers bewonderen haar voor haar openhartigheid. «Je bent een topper», «Zo moedig dat je dit deelt! Er wordt veel te weinig over gepraat en veel mensen durven er niet voor uit te komen of over te praten omdat ze zich schamen», en «Wauw, sterk dat je dit deelt en top dat je er bovenop bent geraakt en nu zo’n sterke vrouw bent», wordt er gereageerd.