Tom Boonen breekt met zijn vriendin Lore: «Ik heb intussen een nieuwe vriendin»

Tom Boonen is niet meer samen met Lore Van de Weyer. Dat maakte hij bekend in een interview met Humo. «We komen nog altijd keigoed overeen, lopen elkaars deur plat, gaan nog samen op vakantie, maar wonen niet meer samen», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Na een relatie van 20 jaar is het over & out tussen Tom Boonen en zijn vriendin Lore Van de Weyer (39). Dat is overigens al een tijdje zo. «Ik denk dat de tijd intussen wel rijp is om het hier te zeggen: Lore en ik zijn inderdaad al even uit elkaar. We zijn twintig jaar samen geweest, hebben hoogtes en laagtes gekend, we hebben samen veel meegemaakt, maar we zijn ook erg veranderd in die periode - net zoals iedereen. Dat leidt tot spanningen. Nadat we beslist hebben om wat afstand te nemen van elkaar, vielen alle puzzelstukjes miraculeus in elkaar», vertelt hij in Humo.

Geen melig tekstje

De 42-jarige ex-wielrenner verduidelijkt dat ze niet met ruzie uit elkaar gegaan zijn. Integendeel... «We komen nog altijd keigoed overeen, lopen elkaars deur plat, gaan nog samen op vakantie, maar wonen niet meer samen. Alleen: we schreeuwen dat niet van de daken. We hoeven daarover toch geen verantwoording af te leggen? Als renner ben je nog een beetje een publiek figuur, maar nu? Moeten we samen een foto op Instagram zetten waarbij we elkaars handje vasthouden en dan zo'n melig tekstje erbij? Ik ben nog van de oude stempel: niemand heeft zaken met wat ik in mijn privéleven doe», klinkt het.

Tweeling

Hij legt uit dat hij intussen een nieuwe vriendin heeft en dat die situatie perfect werkt. Lore en hij hebben samen immers nog een tweeling, Valentine en Jacqueline (8). «De kinderen, familie en vrienden zijn mee in ons verhaal, en dat is meer dan voldoende. Lore is altijd de vrouw van mijn leven geweest en ze is dat wellicht nog altijd. Ik heb twee prachtige dochters met mijn allerbeste vriendin en we gunnen elkaar alle geluk van de wereld», besluit hij.