Twijfels tussen Nuria en Stijn uit ‘Blind Getrouwd’: «We hebben het al over scheiden gehad»

Na een huwelijk van zeven jaar duiken er toch wel wat spanningen op tussen Nuria en Stijn. Dat geven ze eerlijk toe in een interview. «Er zijn meer dan eens woorden gevallen», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Zeven jaar geleden zochten en vonden Nuria Gilizintinova (35) en Stijn Van Poucke (44) de liefde bij elkaar in ‘Blind Getrouwd’. Inmiddels hebben ze twee zoontjes, Victor (4,5) en Théodore (3). Ze zijn nog steeds gelukkig getrouwd, al gingen ze wel even door een stevig dipje, de beruchte seven year itch. «Vanaf augustus ging het echt niet oké tussen ons. We hebben veel onnodige ruzies, frustraties en spanningen gehad. Zelfs onze zomerreis was niet fijn daardoor, want we hebben vaak gediscussieerd. De kinderen hebben dat ook gevoeld. Victor kwam dan bij ons: ‘Mama en papa, stop nu eens met ruziemaken.’ Dan schrik je wel, maar ik besef dat het oké is dat onze zonen zien dat we ruziemaken. Ze zien mama en papa ook genoeg knuffelen, zoentjes geven en zeggen: ‘Ik zie je graag’», vertelt Nuria in Dag Allemaal.

Ergernissen over dagdagelijkse zaken

Stijn bevestigt dat gevoel. «We merken die seven year itch door het contrast met de beginjaren. Dan is alles nieuw en laat je kleine ergernissen aan je voorbijgaan. Maar afgelopen zomer ging dat niet meer en zijn er meer dan eens woorden gevallen. We zijn beiden koppig, waardoor we kibbelden over de kleinste dagdagelijkse zaken: een glas water, de schoenenkast, iets wat verplaatst was... En toch: hoe beter je band is, hoe heviger je durft ruziemaken», klinkt het.

Niet opgeven

Die spanningen hebben voor serieuze twijfels over hun relatie gezorgd. «We hebben het al over ‘scheiden’ gehad, dat geef ik eerlijk toe. Maar het is niet het uitspreken van het woord dat telt, maar wel wat je ermee doet. We zien onze relatie als een engagement, dat af en toe op punt gezet moet worden», legt Nuria uit. «Uiteraard is het wel schrikken als het woord ‘scheiden’ valt, maar aangezien onze basis zo goed is, denken we niet aan opgeven», vult Stijn aan. «We hebben naast een goeie relatie ook een sterke vriendschap. Zet ons samen in een ruimte met een fles wijn en we liggen heel de avond plat van het lachen. Toen we trouwden, hebben we elkaar beloofd dat we ons uiterste best gingen doen ‘in goede en kwade dagen’. En die zijn er allebei. We zijn er samen aan begonnen en we hebben er nog niet alles uit gehaald. Zolang dat gevoel er is, zitten we op de juiste weg. Sommige gescheiden koppels vinden achteraf trouwens dat ze beter niet uit elkaar waren gegaan», aldus Stijn.

Relatietherapeut

Ze hebben deze ‘crisis’ op hun manier opgelost. «Door goed te praten en onze gevoelens tegenover elkaar uit te spreken. We durven ook toe te geven dat we af en toe naar een relatietherapeut gaan. Soms is dat confronterend. Maar het is niet omdat we hulp zoeken dat we een slechte relatie hebben. We gaan net naar een coach om onze relatie nog beter te maken», vertelt Nuria. «We zijn in het begin van ons huwelijk ook vaak naar een coach geweest. En dat zal in de toekomst ook het geval zijn, want hoewel we er nu uit zijn geraakt, zullen er nog moeilijke periodes volgen», besluit Stijn.