Vader Britney Spears heeft niet langer voogdij over dochter

De vader van Britney Spears heeft niet langer de voogdij over zijn dochter. Dat heeft een rechtbank in Los Angeles woensdag beslist. De zangeres had de opheffing gevraagd van die voogdij van haar vader Jamie en ze als «misbruik» omschreven.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vader van Britney Spears kreeg in 2008 de voogdij over zijn dochter toegewezen, na mentale problemen bij de zangeres. Jamie Spears heeft nu dus geen inspraak meer in het beheer van het privéleven of de financiën van zijn dochter. De rechter in Los Angeles sprak van een «giftige omgeving».

Britney staat echter nog steeds wel onder toezicht, nu onder dat van tijdelijke voogd John Zabel. Zabel is een boekhouder uit Californië en werd naar voren geschoven als toezichthouder door de advocaat van de zangeres zelf. Op 12 november zal de rechter definitief bepalen of de 39-jarige Spears nog steeds onder bewindvoerderschap moet blijven leven.

Zevende hemel

Na de beslissing van de rechter plaatste Britney een ietwat cryptische boodschap op Instagram. Bij een video waarin ze in de cockpit van een vliegtuig zit, schrijft ze: «Ik ben in de zevende hemel!». Haar verloofde, Sam Asghari, zegt het dan weer onomwonden op zijn Instagram Stories: «Free Britney! Proficiat!»