Vandaag start het vierde seizoen van ‘You’: dit moet je weten

Joe Goldberg is terug. In het vierde seizoen verhuist de toxische seriemoordenaar/stalker naar de academische elite van Londen. Wat – en misschien belangrijker – wie staat op Joe’s planning?

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Opgelet! Dit artikel bevat spoilers over seizoen 1 tot en met 3.

Wanneer begint het 4e seizoen?

Netflix maakte bekend dat het nieuwe seizoen ‘You’ in twee delen zal verschijnen. De eerste afleveringen komen op 9 februari online. Bingewatchers zullen daarna op hun tanden moeten bijten tot 9 maart, wanneer het tweede deel verschijnt.

Wat zeggen de makers?

De makers achter ‘You’ Sera Gamble and Greg Berlanti verfilmen al drie seizoenen lang de gelijknamige thrillerreeks van auteur Caroline Kepnes. «Toen we Carolines roman lazen, vielen Greg en ik meteen als een blok voor Joe Goldberg en zijn gestoorde wereldbeeld», zegt Gamble aan Deadline. «We zijn enorm dankbaar dat mensen over de hele wereld ervan genieten om Joe heel erg in de mist te zien gaan de afgelopen drie seizoenen. Het hele ‘You’-team kijkt er naar uit om nieuwe, donkere facetten van de liefde te onderzoeken in het vierde seizoen.»

Wie doet mee?

Penn Badgley vertolkt uiteraard weer het allerslechtste boyfriendmateriaal dat je je kan bedenken. Nu hij zijn ex-vrouw Love Quinn levend verbrand heeft als een kip aan het spit, verwachten we niet veel meer te zien van Victoria Pedretti. Joe – die in het vierde seizoen door het leven gaat als professor Jonathan Moore – heeft evenwel zijn crush Marienne (Tati Gabrielle) nog lang niet uit zijn hoofd gezet. Dat Marienne met haar hebben en houden naar Parijs gevlucht is, belet onze favoriete stalker er absoluut niet van om haar nog te zien (zij ziet hem wel niet, dankzij zijn camouflerende zwarte baseballpet).

Nieuw dit seizoen is Euphoria- en White Lotus-gezicht Lukas Gage. Hij vertolkt volgens Deadline de zakenman Adam, een «Amerikaanse expat, de jongste zoon van een East-Coast magnaat». Adam komt over als el sympatico, maar zal zich al snel uiten als toprivaal van Joe. En dan is er nog Charlotte Ritchie, bekend van ‘Ghosts’. Haar personage Kate moet Joe ook niet, maar is wel geïntrigeerd door de jonge professor.

Daarnaast bestaat de cast uit Ed Speleers, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Niccy Lin, Aidan Cheng, Brad Alexander, Ozioma Whenu en Eve Austin.

Waar gaat het over?

Joe zit aan het einde van seizoen drie nogal in de penarie. Love is dood, en de rest van de wereld gelooft dat Joe ook dood is. Hun baby Henry daarentegen gaat een stabiele toekomst tegemoet, gezien Joe hem achterliet op de stoep bij de niet-psychopathische buren. Maar Joe heeft dus wel heel wat te verwerken.

Als professor in Londen zal hij zich begeven in de rijke, geprivilegieerde elitekring. Hij slaagt erin om zich op de achtergrond te houden, tot blijkt dat de ‘Eat the Rich Killer’ actief is in Londen, die het gemunt heeft op de rijken. De seriemoordenaar heeft ook Joe in het vizier, en stuurt hem mysterieuze sms’jes. En dan is er nog Marienne die als een spook door Joe’s hoofd dwaalt.

«De toon van dit seizoen is gelijkaardig, maar we shiften naar een nieuw format», zegt Badgley aan Entertainment Tonight. «Het is bijna alsof we het genre helemaal omkeren. En ik denk dat het werkt.»

Het is nog niet duidelijk of er een vijfde seizoen komt. Zal Joe er weer in slagen om zijn vel te redden?