Verzorgers vangen ontsnapte flamingo Flammy

De flamingo die midden oktober ontsnapte uit Bellewaerde Park in Ieper is gevangen. De flamingo verbleef een tijdlang bij een vijver nabij het park. Verzorgers voederden het dier dagelijks en slaagden er na een maand in om het dier te vangen in een kooi met spiegels.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Flamingo Flammy maakt deel uit van een groep van twaalf Europese flamingo’s die in februari zijn aangekomen in Bellewaerde Park. Op 15 oktober merkten de dierenverzorgers dat een van de in totaal 31 flamingo’s was verdwenen uit het park. Al snel werden de verzorgers op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van een flamingo op Zillebekevijver, op enkele kilometers van het park. Aan de identificatiering was te zien dat het om flamingo Flammy ging.

In de val lokken met spiegels

Dierenverzorgers gingen dagelijks ter plaatse om Flammy te voederen om zo haar vertrouwen te winnen. Ook werden in de kooi waar het eten staat spiegels geplaatst. Flamingo’s zijn dieren die in grote groep samenleven. Door spiegels te plaatsen, zou Flammy haar ‘vriend’ of ‘vriendin’ kunnen tegenkomen in de kooi. Met dit sluw hulpmiddeltje hebben de verzorgers het roze beest nu kunnen vangen.

Het dier wordt teruggebracht naar haar vaste stek in Bellewaerde Park. Dinsdag wordt het dier weer losgelaten bij haar groep. «Flammy wordt tijdelijk ter observatie apart geplaatst, zodat we haar fysieke toestand kunnen controleren. Ze wordt vervolgens ook behandeld tegen parasieten. We zijn opgelucht dat Flammy terug is want het zou voor haar zeer moeilijk zijn geweest om in het wild te overleven tijdens de winter», aldus Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger in Bellewaerde Park.