Vincent Cassel provoceert met uitspraken over mannelijkheid: «Andrew Tate zegt dingen die echt interessant zijn»

In een interview met «The Guardian» gaf acteur Vicent Cassel zijn visie op een «echte man van actie». Zijn woorden werden met gemengde reacties onthaald.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vincent Cassel speelt de hoofdrol in de nieuwe Frans-Britse serie «Liaison» van Apple TV+. Hij deelt het scherm met Eva Green, Gérard Lanvin, Peter Mullan en Philippine Leroy-Beaulieu.

«Mannen te kwetsbaar»

In een interview ter promotie van de serie legt de 56-jarige Fransman uit dat de huidige voorstelling van mannelijkheid in actiefilms te vertekend is. «Als mannen te kwetsbaar en te vrouwelijk worden, denk ik dat er een probleem ontstaat.» Volgens hem spelen sociale media hier een grote rol in.

Andrew Tate interessant?

Vincent Cassel noemt in zijn interview de influencer Andrew Tate. Die momenteel in hechtenis zit wegens mensenhandel, maar dat lijkt geen probleem te zijn voor de acteur die zegt: «Hij zegt veel dingen die echt problematisch klinken, maar te midden van dat alles zegt hij dingen die echt interessant zijn, omdat hij de mannelijkheid wil verdedigen.»

Beschamend

De vader vervolgt: «Het is tegenwoordig bijna beschamend om mannelijk te zijn. Je moet vrouwelijker zijn, kwetsbaarder.»

«Ik hoop dat ik niet vrouwonvriendelijk ben»

De acteur besloot vervolgens met te zeggen dat hij hoopt dat hij niet «vrouwonvriendelijk» is, omdat hij dagelijks door vrouwen wordt omringd: «Ik ben van 's morgens vroeg tot 's avonds laat door vrouwen omringd. Ik heb drie dochters, een vrouw, een ex-vrouw en een moeder.»

Deze opmerkingen hebben een ware controverse veroorzaakt op sociale netwerken. Sommigen zijn het met de acteur eens, maar andere internetgebruikers staken hun ongenoegen en onbegrip niet onder stoelen of banken.