VTM Kids verdwijnt en maakt plaats voor VTM Non-stop Dokters

Televisiezender VTM Kids verdwijnt vanaf 9 januari. Het aanbod voor kinderen wordt volledig opgenomen via onlineplatform VTM GO. Op het lineaire kanaal waar VTM Kids te zien was, wordt VTM Non-stop Dokters gelanceerd, waar liefhebbers 24 uur per dag naar dokterseries kunnen kijken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op VTM Non-stop Dokters kunnen fans van series zoals ‘All Saints’, ‘The Flying Doctors’, ‘Spoed’, ‘The Good Doctor’ en ‘House MD’ hun hart ophalen. De lineaire zender biedt vanaf 9 januari volledige seizoenen van deze ziekenhuisseries aan. «De afleveringen zullen in bulk na elkaar te zien zijn en dat 24 op 24 uur. Helemaal op maat van wie zin heeft om een dagje onderuit te zakken en te bingewatchen», zegt Sylvia De Doncker, woordvoerster van VTM. «We zien dat dergelijke themazenders werken in het buitenland en zijn ervan overtuigd dat er ook in Vlaanderen een publiek is voor deze formule.»

Samenwerking met Studio 100

Kinderen kunnen al van bij het begin van de kerstvakantie terecht op VTM GO waar een uitgebreider aanbod voor hen terug te vinden is, dat er kwam door een samenwerking met productiehuis Studio 100. «De jongste kijkers vinden er naast de vertrouwde Studio 100-titels heel wat nieuwe reeksen, films, zaalshows en clips. Dit kids-aanbod wordt vervolledigd met VTM-titels die heel wat jonge kijkers kunnen overtuigen, zoals ‘The Voice Kids’, ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ of ‘Vloglab’», klinkt het.

De uitgebreide kids-omgeving vervangt lineaire zender VTM Kids. «VTM zet daarmee bewust een digitale koers in voor een jong publiek dat steeds meer kijkt via streamingplatformen. Wie toch liever lineair kijkt, kan nog steeds rekenen op het ochtendblok bij VTM. Dat blijft elke dag tussen 6 en 9.30 uur voorbehouden voor de jongste kijkers.»