Was het je opgevallen? Peter Van de Veire doet aan zelfspot tijdens Eurovisiesongfestival (video)

Peter Van de Veire verzorgde zoals gewoonlijk het commentaar tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Op een bepaald moment alludeerde hij op zijn mediastorm van vorig jaar.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Dinsdagavond vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy, Rotterdam. Commentator van dienst was Peter Van de Veire. De 49-jarige MNM-presentator reeg zoals we van hem gewend zijn de ene na de andere grap aan elkaar. “Het lijkt op het podium ook alsof ze een beetje last hebben van een disco-teek ter hoogte van hun Litouws kruis”, “Met zingende bodyguards waarvan eentje lijkt op Conner Rousseau, ook een ex-Sovjet”, en “Haar dansers hebben kleren gestolen uit een ruimteschip dat neergestort is op de planeet Panty”, hoorden we hem onder meer zeggen.

Verwijzing naar 'Eveline'-affaire Maar Peter schuwde ook de zelfspot niet. Zo verwees hij in zijn inleiding van de Noorse inzending (TIX met ‘Fallen Angel) naar de commotie rond hem en enkele andere bv’s in september, toen er naaktbeelden van hem de ronde deden. “Het idee: we zetten de zanger op het podium met een hoofdband met zijn naam op en vleugels, kettingen en een witte bontjas die gemaakt is uit vijfhonderd Noorse kabouterbaarden. Maar gaan de mensen daar niet mee lachen? Ja, maar sommige bv’s zetten andere dingen op het internet en de mensen hebben daar ook mee gelachen”, knipoogde hij. Het bewuste fragment kan je hieronder bekijken vanaf 1.54: