Lunch Garden recycleert mosselschelpen

Lunch Garden heeft deze zomer de schelpen van de mosselen die werden verorberd in haar Brusselse restaurants gerecycleerd. Het gaat om drie ton schelpen per maand, die worden verwerkt tot onder andere cosmetica of dierenvoeding, meldt de restaurantketen donderdag.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De recyclage is een testproject in de Lunch Garden restaurants in regio Brussel en liep deze zomer. Het gaat om de restaurants in Brussel centrum, Oudergem, Evere, Sint-Agatha-Berchem en Drogenbos. De mosselschelpen worden daar opgehaald via een fietskoerier door de de Luikse start-up Mineralio, die ze reinigt en vermaalt. Daarna worden ze herwerkt tot een nieuwe grondstof die in uiteenlopende sectoren kan worden gebruikt. De grondstof kan bijvoorbeeld verwerkt worden tot cosmetica, dierenvoeding of terrazzo, een populair materiaal om borden, kommetjes of dienbladen van te maken. Per maand recycleert Lunch Garden zo’n drie ton mosselschelpen uit de betrokken restaurants.

Grote mosselappetijt

Lunch Garden neemt dit jaar zo’n 800 ton mosselen af. «Uit onze marktbevraging bleek dat maar liefst 96 procent van de Belgen tijdens het mosselseizoen minstens één keer mosselen eet. Deze zomer zien we een extra grote appetijt voor de mosselen», zegt Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden. «Als grootste mosselafnemer binnen de Belgische restaurantsector vinden we het onze taak ook verder mee te denken om de duurzame aanpak over de hele keten elk seizoen te intensifiëren.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be