Ook in 2024 kan je opnieuw een plekje reserveren op het kerstbomenpension in Puurs

In 2023 opende in Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) het allereerste kerstbomenpension in België. Daar kunnen mensen hun kerstboom planten aan het begin van het jaar, en hem in december komen ophalen. Het werd een groot succes. Ook dit jaar kan je opnieuw een plekje reserveren voor je eigen boom.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Paard&bloem was deze zomer een thuis voor 30 kerstbomen. Helaas haalde niet elke boom de eindmeet: «Er waren verschillende oorzaken, maar te weinig water in de periode dat ze binnen stonden, had de grootste impact», zegt initiatiefneemster Annelies Kerremans. «De maand februari van ’23 was ook heel droog, dat hadden we onderschat en daar hebben we ook een boom verloren. In totaal hadden wij goed nieuws voor 60% van de eigenaars!» Deze bomen worden nu opgepikt op zaterdag 2 december of zaterdag 9 december.

Reserveer jouw plekje voor 2024

Sommige eigenaars reserveerden al direct een plekje voor 2024. Het kerstbomenpension krijgt immers een vervolg. «We hebben het afgelopen jaar veel geleerd. We stellen onze weide dus opnieuw open voor zo’n 30 kerstbomen. We hanteren voor de betaling hetzelfde principe als in 2023: we delen het risico. €9 bij het planten van de boom, €9 bij het oppikken van de boom begin december. Als je inschrijft, kan je dus alvast zaterdag 7 december 2024 in je agenda zetten», zegt Annelies Kerremans.

Inschrijven kan via www.paard-en-bloem.be. Je betaalt €10 bij afzetten en ophalen. In lijn met de filosofie van de zelfplukweide kan je ook zélf meehelpen. Dan krijg je €1 korting en betaal je telkens €9. De ontvangst van de nieuwe bomen is gepland op zaterdag 7 januari.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be