Schattig! Afrikaans olifantje geboren in Safaripark Beekse Bergen (video)

In safaripark Beekse Bergen is zaterdagochtend een Afrikaans olifantje geboren, dat heeft het park in het Nederlandse Hilvarenbeek bekendgemaakt. Het gaat om een vrouwtje met de naam Mosi, wat eerstgeborene betekent. «Moeder en dochter maken het goed», aldus het park.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In april werd bekend dat drie Afrikaanse olifanten in Safaripark Beekse Bergen drachtig waren. Het gaat om Punda en haar twee dochters Bongi en Pina-Nessi, die laatste is zaterdag na een dracht van 22 maanden zonder problemen bevallen. De andere kalfjes worden begin 2024 verwacht.

Met uitsterven bedreigd

De Afrikaanse olifant wordt in het wild met uitsterven bedreigd, zo wordt het dier onder meer gedood voor de kostbare ivoren slagtanden. Om ervoor te zorgen dat er een zogenoemde «gezonde reservepopulatie» is van de bedreigde soort, is er een managementprogramma binnen Europese dierentuinen. In het kader daarvan is Yambo, de vader van de drie kalfjes, in 2021 naar Safaripark Beekse Bergen gekomen. Jaarlijks worden in Europese dierentuinen twee tot zes Afrikaanse olifanten geboren. In Beekse Bergen is één keer eerder een olifant geboren. Dat gebeurde in mei 2016.

Om de moeder en het kalf «in alle rust te laten bijkomen» zijn ze de komende dagen beperkt te zien, meldt het park. Vanaf donderdag kan het publiek de stal bezoeken.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be