Alternatieve dienstregeling vanwege spoorstaking van 48 uur

Vanwege de 48 uursstaking die dinsdagavond gestart is, heeft spoorwegmaatschappij vandaag en donderdag een alternatieve dienstregeling uitgewerkt. Daarbij rijdt de helft van de IC-treinen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op het spoor is dinsdagavond om 22 uur een 48 urenstaking van start gegaan. Daarom werkte de NMBS een alternatieve dienstregeling uit, op basis van het personeel van zowel de NMBS als spoornetbeheerder Infrabel, dat heeft aangegeven wel te zullen werken.

Zowel vanaag als donderdag zal de helft van de IC-treinen tussen de grote steden rijden. Wat de voorstedelijke S-treinen en de lokale L-treinen betreft, gaat het om twee op de vijf. De meeste P-treinen, die worden ingelegd tijdens de ochtend- en avondspits, zijn geschrapt.

De NMBS benadrukt dat het treinaanbod in sommige regio’s vandaag anders kan zijn dan op donderdag. De spoorwegmaatschappij vraagt reizigers om altijd haar reisplanner te raadplegen.

Donderdag gaan de vakbonden en de directie van de NMBS opnieuw om de tafel zitten. Het gaat om een poging om de sociale dialoog te redden, die bepalend kan zijn voor begin december. De vakbonden hebben namelijk een tweede 48 uursstaking aangekondigd van dinsdagavond 5 tot donderdagavond 7 december.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be