Altijd al gedroomd van leven in Australië? Dit stadje geeft je bijna 12.000 euro als je er komt wonen

Verhuizen naar het buitenland: velen onder ons dromen ervan, maar voor de meesten blijft het ook daarbij. Er komt toch heel wat kijken bij een internationale verhuis, zeker eens je de grenzen van de Europese Unie achter je laat. Van de verhuis zelf tot een job ter plekke, makkelijk is het niet. Maar voor zij die altijd al een keer in Australië wilden gaan wonen is er nu potentieel goed nieuws.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het stadje Quilpie in Queensland is namelijk op zoek naar nieuwe inwoners (momenteel wonen er zo’n 800 mensen ter plaatse) en daarvoor is het bereid tot zotte initiatieven. Want wie de uitdaging aangaat, krijgt daarmaar liefst 11.388 euro voor in ruil.

Bouwen verplicht

Quilpie ligt op zo’n 1.100 kilometer rijden van Brisbane en heeft alles wat een mens nodig heeft om te overleven. Twee scholen, een bakker, een slager, een ziekenhuis, een kapper... en nog veel meer. Maar de stad wil nieuwe inwoners aantrekken om hopelijk snel aan een inwonertal van 1.000 te komen. Daarom riep het bestuur de Home Owner Grant Scheme in het leven. Mensen die een nieuw huis bouwen in de stad en daar zes maanden later nog steeds wonen, krijgen dankzij dat project 11.388 euro. Dat betekent dus wel dat je de financiële middelen moet hebben om effectief te bouwen, maar het bedrag is zeker een welgekomen extraatje.