Bijna helft vrachtwagens in overtreding bij controleactie in Benelux

Tijdens controles op verschillende plaatsen in de Benelux hebben weginspectiediensten vorige week overtredingen vastgesteld bij bijna de helft van de gecontroleerde vrachtwagens. Dat meldt het Secretariaat-Generaal van de Benelux Unie maandag.

Foto Unsplash
door
Belga
Leestijd 1 min.

De weginspectiediensten van België, Nederland en Luxemburg controleerden in totaal 60 camions in Kruibeke en Lamain (bij Doornik), in het Nederlandse Venlo en het Luxemburgse Sterpenich. Er bleken 26 vrachtwagens in overtreding, goed voor samengeteld 41 overtredingen. De controles waren vooral gericht op de naleving van de rij- en rusttijden en het correct gebruik van de tachograaf.

Uniformere controlepraktijken

«Via de samenwerking willen inspectiediensten van de Benelux kennis en goede praktijken delen en de controlepraktijken in de drie landen uniformer maken», luidt het in een persbericht.

On the move

meer On the move

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight