De Lijn loodst opnieuw feestvierders door de oudejaarsnacht

De Lijn gaat tijdens de jaarwende opnieuw feestvierders veilig naar hun bestemming brengen. Zowat 300 medewerkers staan in voor 123 lijnen. In 68 steden en gemeenten is dat aanbod tijdens oud en nieuw gratis. Elders moet de reiziger 4 euro betalen voor een oudejaarsticket, meldt de openbaarvervoermaatschappij.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Lijn zet chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici in om het vervoer aan te bieden op oudejaarsnacht en nieuwjaar. Sommige lijnen volgen het vaste traject, bij andere gaat het een om een gelegenheidstraject.

Het gratis vervoer is er in 67 gemeenten in Antwerpen en Limburg, alsook in Brugge. «Dankzij een samenwerking met verschillende lokale besturen en provincies kunnen we het feestvervoer op meerdere locaties gratis of goedkoper aanbieden aan de reiziger», aldus directeur-generaal van De Lijn Ann Schoubs.

Elders moet de reiziger het ’oudejaarsticket23’ aanschaffen, maar ook de normale vervoersbewijzen, pakweg een abonnement of tienrittenkaart, zijn geldig. Het oudejaarsticket is geldig van 31 december 18 uur tot 1 januari (tot 23.59 uur).

Veilig thuis geraken

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters roept alvast op om voorhand af te spreken hoe iedereen veilig thuis geraakt. «De Lijn staat met een aangepast aanbod klaar om heel wat feestvierders vlot en vooral veilig naar huis te brengen met tram of bus. Ook dit jaar kunnen we rekenen op heel wat medewerkers van De Lijn om de vele feestvierders in Vlaanderen vlot en veilig naar diverse (feest)locaties te vervoeren», dixit Peeters.

Meer info over de feestdienstverlening via www.delijn.be/oudjaar.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be