Dit zijn de goedkoopste bestemmingen voor een weekendje weg met twee

De economische crisis komt bij ons allemaal binnen. Een trip naar Los Angeles zal er dus dit jaar waarschijnlijk niet inzitten. Gelukkig zijn er bestemmingen in Europa die meer dan betaalbaar zijn. Dit zijn de goedkoopste bestemmingen voor een weekendje weg voor jou en je plus one.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Jersey Island Holidays stelde de lijst samen op basis van data van verschillende reiswebsites. Om de goedkoopste bestemming te bepalen hielden ze rekening met de kost van een vlucht voor twee personen, van twee overnachtingen, een driegangendiner voor twee in een gemiddeld restaurant en de kostprijs van excursies ter plekke.

Podgorica

De bestemming die er het best uitkwam is Podgorica, de hoofdstad van het prachtige berg- en kustland Montenegro. Volgens de reisorganisatie ben je slechts 250 euro kwijt aan een weekendje weg. De reden? De taxi’s zijn er spotgoedkoop en een driegangenmenu verorber je voor 25 euro. Wat ze er wel niet bij vertellen is dat de bevolking afgelopen jaar twee keer werd opgeschrikt door geweld. In augustus vielen er nog tien doden bij een schietpartij, en vorige week overleden vijf mensen bij een bomexplosie. Het land, waar ongeveer 18% van de beroepsbevolking werkloos is en waar het gemiddelde salaris minder dan 750 euro bedraagt, steunt evenwel economisch voor een groot deel op inkomsten uit het toerisme.

Oost-Europa

De richtlijnen van buitenlandse zaken zijn op dit moment nog positief, maar als je het stabieler én goedkoop wilt spelen is er ook Skopje. De hoofdstad van Noord-Macedonië verwierf een tweede plek, met de prijs van zo’n 300 euro voor een tripje voor twee. Dineren is er ongeveer even goedkoop als in Podgorica, maar voor alcohol leg je een centje meer.

Heb je dividenden mogen ontvangen van de energiesector? Dan kan je misschien ook een kijkje nemen bij de duurste bestemmingen voor twee. Daar zijn de koplopers Zug (1151 euro), Zurich (1130 euro) en Reykjavik (1080 euro).

10 goedkoopste Europese citytrips voor 2

1. Podgorica, Montenegro

2. Skopje, Noord-Macedonië

3. Debrecen, Hongarije

4. Szeged, Hongarije

5. Warschau, Polen

6. Sofia, Bulgarije

7. Lublin, Polen

8. Tuzla, Bosnië en Herzegovina

9. Belgrado, Servië

10. Praag, Tsjechië