Gezien worden op de fiets? Met deze reflecterende helm trotseer je veilig het verkeer

Hoewel de fiets een erg handig vervoersmiddel is, kan het zeker ‘s avonds laat weleens moeilijk zijn om je veilig een weg te banen door het verkeer. Vorige week werd daarom Swivvle gelanceerd. Het merk wil de retro-reflectietechnologie op een nieuwe manier gaan toepassen en zo producten op de markt brengen die kleurrijk en hip zijn, en tegelijk volledig reflecteren.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Na bijna 2 jaar productontwikkeling, samen met een Zwitserse investeerder met expertise en ervaring in de retro-reflectie of glaspareltechnologie, staat nu het eerste Swivvle product op punt: een 360° reflecterende maar kleurrijke helm. Bovendien voldoet de helm aan de strengste veiligheidsnormen en is hij ook gecertificeerd voor Pedelecs (ultrasnelle elektrische fietsen die een snelheid tot 45 km/u halen). Dat de lat hoog ligt op het vlak van veiligheid, blijkt ook uit de integratie van de Mips-technologie, een gepatenteerd veiligheidssysteem dat ontwikkeld is om de impact op de hersenen te verkleinen bij een val.

Volgend jaar beschikbaar

Vanaf voorjaar 2023 zal de helm beschikbaar zijn, zowel online als via offline retailkanalen. Momenteel kan de helm al in voorverkoop besteld worden via het wereldwijde crowdfundingplatform Indiegogo. Op deze manier hoopt Lien inzichten te krijgen in welke markten interesse zouden kunnen hebben in haar product voor verdere (internationale) expansie, en kan ze tegelijk de modellen en de productie van bijkomende helmmaten deels financieren.