Interrailen in de zomer? Dit zijn de beste en veiligste routes

Van een goedkope en milieuvriendelijke manier om te reizen tot het feit dat je zoveel plaatsen in zo'n korte tijd kunt bezoeken, er zijn zoveel redenen waarom mensen kiezen voor interrailen als zomervakantie. Vorig jaar werden er zelfs meer dan 600.000 Interrail tickets verkocht. Als jij ook zo een trip plant hebben wij alvast een handig overzichtje voor je gemaakt.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

The Social Hub heeft 40 van de best beoordeelde steden in Europa geanalyseerd en daarbij gekeken naar verschillende factoren - van veiligheid tot kosten van levensonderhoud - om te zien wat de verschillende bestemmingen te bieden hebben.

Madrid boven

Bovenaan de lijst staat Madrid, dat is uitgeroepen tot de beste hotspot voor interrailen in Europa, gevolgd door Praag op de tweede plaats en Lissabon op de derde.

Je zult zeker geen tekort hebben aan dingen om te doen in Madrid met 201 verschillende activiteiten en 42 gratis wandeltochten, evenals redelijk geprijsd eten en drinken. Soloreizigers hoeven zich ook geen zorgen te maken, want de stad heeft een veiligheidsscore van 72 op 100.

Veilig vertoeven in praag

Praag heeft ook 376 verschillende activiteiten en de topattracties hebben een gemiddelde waardering van 4,54 uit vijf. Het is ook een van de veiligste steden die zijn onderzocht, met een score van 75,2.

Lissabon behaalde de derde plaats op de lijst dankzij haar betaalbaarheid en het feit dat er 34 gratis wandeltochten zijn in de Portugese hoofdstad.

Een capuccino en kebabgraag

Uit de gegevens bleek ook dat Rome de goedkoopste stad is om koffie te drinken, met een gemiddelde prijs van een cappuccino van1,5 euro- terwijl Istanbul over het algemeen het goedkoopst is voor reizigers. Bovendien kost een maaltijd voor twee personen in Istanboel gemiddeld slechts15 euroen een halfper persoon en een enkele reis met het openbaar vervoer kost slechts een halve euro.

Boedapest sluit de top vijf af met goedkope maaltijden voor twee (€43,34) en openbaar vervoer voor slechts €0,94 voor een enkele reis.