Krijgen we ook in België stiltewagons?

Vervoersmaatschappij NMBS bereidt een proefproject voor met stiltewagons. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt bevestigd door NMBS-woordvoerder Bart Crols.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In Nederland bestaan stiltewagons, waar reizigers kunnen plaatsvinden die graag in stilte reizen, al meer dan twintig jaar. In ons land bestaan ze nog niet, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

«In het openbaredienstencontract met NMBS zijn heel wat nieuwigheden opgenomen voor meer reizigerscomfort. Zo komen er binnenkort tests met stiltecoupés», zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op Twitter. «Ideaal voor rustzoekers die willen lezen of werken op de trein!»

Feedback van reizigers

Woordvoerder van NMBS Bart Crols laat weten dat de treinmaatschappij momenteel «hard aan het werk is om het proefproject voor te bereiden». Een juiste timing kan hij nog niet geven, maar de plannen «beginnen concreet te worden». Crols benadrukt ook dat het opzetten van een proefproject de normale werkwijze is voor de lancering van een nieuw project.

Of de wagons er komen, hangt af van de resultaten van het proefproject. De NMBS zal dan ook feedback vragen van de reizigers die de wagons gebruiken. «De bedoeling is om de klantvriendelijkheid te verbeteren en meer mensen op de trein te krijgen, dus is feedback ook erg belangrijk», zegt Crols. De NMBS krijgt al regelmatig de vraag om stillere plekken te voorzien op de trein, klinkt het nog.