Na vier jaar weer cursus tegen vliegangst bij Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines organiseert voor het eerst in vier jaar opnieuw een cursus om mensen van hun vliegangst af te helpen, in samenwerking met de gedragstherapeuten van The Human Link. Deelnemers worden begeleid met behulp van virtual reality, om uiteindelijk op een echte vlucht te stappen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

«Nu de reissector stilaan weer op volle toeren draait, zoeken ook Belgen met vliegangst vaker hulp», klinkt het maandag in een persbericht van Brussels Airlines. Daarom wordt in maart opnieuw een cursus Fear of Flying georganiseerd, voor het eerst in vier jaar. Het programma, dat ruim 1.000 euro kost, bestaat uit een intakegesprek, een dag van theorie, praktische oefeningen en eventuele virtualrealitybegeleiding, en een dag met een echte vlucht.

Inzicht in angst

De cursus werd in 2006 gecreëerd in samenwerking met de Universiteit Gent. De organisatoren spreken van een slaagpercentage van meer dan 80 procent.

«Door de covidpandemie hebben we de cursus een tijdlang on hold gezet, maar sleutelden we wel verder aan onze aanpak», zegt psychologe en gedragstherapeute Marieke Impens van The Human Link. «Zo hebben we inmiddels nog meer inzicht gekregen in hoe angst werkt en zijn we ervan overtuigd dat we mensen met vliegangst nog beter kunnen begeleiden.»

Ook reisorganisator TUI biedt vliegangstcursussen aan. Hij werkt daarvoor samen met FreeSky.