Nieuwe wandelapp van Brugge laat je alle hoekjes van de stad zien

Wie het Verhaal van Vlaanderen gebinget heeft, voelt het vast en zeker kriebelen om het ankerpunt van onze Vlaamse geschiedenis te bezoeken: Brugge. Dankzij een nieuwe app vol wandelroutes van Stad Brugge mis je geen enkel hoekje.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Visit Brugge heeft woensdag een app gelanceerd met wandelingen in de stad. De app wordt aangeboden in zes verschillende talen. Momenteel zijn er vier wandelingen beschikbaar met foto’s, video’s en 360-gradenbeelden. In de toekomst komt daar nog augmented reality bij. «Op een laagdrempelige manier moedigen we de gebruikers aan om de 73 POI’s (points of interest) die op deze app staan te bezoeken. Dat is natuurlijk goed voor onze musea, bezienswaardigheden en attracties. We gunnen hen ook een kijkje achter de schermen van plekken waar een bezoek niet mogelijk is», zegt schepen van Toerisme Mieke Hoste (Vooruit).

‘Het Verhaal van Brugge’

Gebruikers van de app kunnen bovendien via een tevredenheidstool feedback geven zodat het aanbod verder kan worden geoptimaliseerd. «Het is dan ook de bedoeling om de app te blijven vullen met nieuwe content. Zo volgt er deze maand nog een boeiende aanvulling in het kader van het Verhaal van Vlaanderen, waarin we het ’Verhaal van Brugge’ in de app tot leven brengen», zegt de schepen.