NMBS en Infrabel zoeken 2.400 nieuwe werknemers

Bij spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel zijn vorig jaar 2.100 nieuwe medewerkers aan de slag gegaan. Dit jaar hebben beide bedrijven samen zelfs 2.400 vacatures in te vullen, zo werd bij beide vernomen.

Belga / H. Kaghat
door
belga
Leestijd 2 min.

De meeste vacatures zijn er bij NMBS. De spoorwegmaatschappij wil dit jaar 1.600 mensen aanwerven. Er zijn intussen al 300 mensen geselecteerd, die de komende weken en maanden zullen instromen.

Van technische tot commerciële profielen

Heel wat vacatures zijn voor functies met rechtstreeks contact met de reizigers, zegt NMBS. Zo worden er 350 treinbegeleiders gezocht, maar ook onderstationschefs, commercieel bedienden of nog medewerkers voor de klantendienst. Er is voorts plaats voor 180 nieuwe treinbestuurders, 100 Securail-veiligheidsagenten, en er zijn vacatures voor bijvoorbeeld architecten en werfleiders. Maar de grootste groep - 500 vacatures - is er voor technische profielen, mensen die in de werkplaatsen aan de slag gaan.

Knelpunt

Ook bij Infrabel zijn technische profielen, vaak knelpuntberoepen, meer dan welkom. «Het zijn profielen die zeer gegeerd zijn op een concurrentiële arbeidsmarkt», zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De spoornetbeheerder heeft dit jaar 800 vacatures in te vullen, waarvan 450 voor dergelijke technische profielen, zoals de mensen die aan de sporen, bovenleiding en seininrichting werken. Daarnaast zijn er 200 vacatures in de seinhuizen en 150 vacatures voor diensten als ICT, financiën en human resources.

Al 1.300 aanwervingen

Bij spoorwegmaatschappij NMBS werden vorig jaar 1.300 mensen aangeworven, bij Infrabel waren dat er bijna 800. Beide organiseren geregeld campagnes en evenementen om voldoende kandidaten te vinden.

Ook andere vervoersmaatschappijen hebben een grote nood aan nieuwe werknemers. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn bijvoorbeeld zei onlangs dat ze dit jaar alleen al van chauffeurs er 900 nieuwe nodig heeft.

On the move

meer On the move

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight