Op deze 5 bestemmingen ontsnap je aan de hitte

In Griekenland steeg het kwik tot boven de 40 graden, en ook in Zuid-Frankrijk is het puffen geblazen. Hoewel sommigen genieten van de hitte, nemen anderen hun biezen naar meer frisse bestemmingen. Wij gingen op zoek naar de bestemmingen waar het deze zomer niet te warm wordt.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tegenwoordig is het in putje zomer broeierig heet op de meeste plaatsen van Europa. Gelukkig hoef jeniet naar de andere kant van de wereld te reizen om in deze tijd van het jaar koel weer te vinden. Wie bij ieder streepje zon de schaduw opzoekt: deze lijst is voor jullie.

1. Edinburgh

Hoe noordelijker je gaat in het Verenigd Koninkrijk, hoe frisser het wordt. In Schotland vind je daar Edinburgh, de hoofdstad van de regio, inclusief een oude middeleeuwse stad en een elegante Gregoriaanse nieuwe stad, met neoklassieke gebouwen en tuinen. Het is er met andere woorden erg charmant, en aangenaam frisjes. Tijdens de zomer wordt het gemiddeld 11°C à 19°C. Precies wat je zoekt.

2. Stockholm

Ontdek de magie van Stockholm, een unieke Scandinavische hoofdstad waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten. Dompel je onder in de bijzondere architectuur, dwaal door de historische straten van de stad, en vibe op de levendige culturele scene. Stockholm is een stad vol charme en geschiedenis en wordt ‘s zomers doorgaans niet warmer dan 14°C à 24°C.

3. Helsinki

Ook de derde locatie bevindt zich in Scandinavië. In de hoofdstad van Finland vind je adembenemende natuur en avant-gardistische architectuur. De stad staat bekend om zijn rijke cultuur, traditionele sauna’s en innovatief design. Geniet van de gastvrije sfeer in deze dynamische stad, waar de temperatuur varieert tussen de 13°C en 21°C.

4. Kopenhagen

Deze Deense stad ligt al wat dichter bij huis. Deze bruisende stad, dat ook de thuisstad is van de Kleine Zeemeermin, heeft vele troeven: pittoreske buurten, weelderige groene parken en een verfijnde Scandinavische keuken. Kopenhagen ademt hygge, en wordt niet warmer dan 14°C à 22°C.

5. Bergen

De laatste plek in ons lijstje is voor Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen. Het stadje wordt ook weleens de poort naar de fjorden genoemd. Neem een kabellift naar Fløyen voor een prachtig uitzicht op de stad, en wandel vervolgens naar beneden door het historisch centrum bomvol gezellige cafeetjes. Neem wel een trui mee: de gemiddelde temperatuur ligt er tussen 12°C en 16°C in de zomer.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be