Tripje naar Milaan op de planning? Dan mag je dit Wes Anderson café niet missen

Wes Anderson was al langer één van ‘s werelds bekendste filmmakers. Titels als ‘The Grand Budapest Hotel’ en ‘The Royal Tenenbaums’ zijn echte klassiekers en de stijl van de regisseur is opvallend herkenbaar. Pastelkleuren, symmetrie en een goede dosis absurdisme vind je in al zijn creaties terug. Esthetisch natuurlijk erg aangenaam en dus hoeft het ook niet te verbazen dat #wesanderson het tegenwoordig goed doet op TikTok.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Heel wat sociale mediagebruikers maken er dezer dagen een sport van om in hun filmpjes zo goed mogelijk de Wes Anderson esthetiek na te bootsen. Dat levert uitzonderlijk mooie beelden op, waar we uren naar zouden kunnen kijken. Krijg je maar geen genoeg van Anderson? Dan plan je maar beter een tripje naar Milaan.

Daar vind je namelijk een café genaamd Bar Luce en misschien zie je het al meteen, misschien niet, maar de bar werd ontworpen door niemand minder dan Wes Anderson zelf. Het design dateert intussen al van 2015, al zou het ook zo uit de jaren 50 of 60 kunnen komen. Het café bevindt zich trouwens aan de ingang van Fondazione Prada, dus de zoektocht naar een origineel design hoeft ook niet te verbazen.

«Toen ik heel jong was, wou ik architect worden en het was dan ook een kinderdroom die werkelijkheid werd toen ik deze kans kreeg», aldus Anderson over Bar Luce. «Hoewel ik denk dat het een goede filmset zou kunnen zijn, denk ik dat de plek nog beter is om een film te schrijven. Ik probeerde een bar te ontwerpen waar ik al mijn non-fictieve namiddagen in zou willen spenderen.»