Waar vind je de beste padelbestemmingen van Europa?

Padel, de sport die tennis en squash combineert, is in korte tijd favoriet geworden onder veel Vlamingen. In Vlaanderen spelen al 86.000 mensen deze sport, verspreid over 1300 padelbanen op 330 locaties. Niet alleen in hun vrije tijd, maar óók op vakantie. Maar waar kan je nu het gemakkelijkst padellen in het buitenland?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Padel is hip. Dat merkt ook Sunweb, dat de vraag naar bestemmingen met padelfaciliteiten ziet toenemen. «Padel is sociaal, leuk en toegankelijk, wat het dé ideale vakantieactiviteit maakt voor vakantiegangers die het voor de eerste keer willen proberen én natuurlijk ook padelliefhebbers.» De reisorganisatie zette daarom de beste vakantiebestemmingen voor padelliefhebbers op een rijtje.

Kreta

Op het grootste en meest populaire eiland van Griekenland is voor iedere vakantieganger wel iets te vinden. Of je nu komt voor de Griekse keuken of mooie stranden, wilt relaxen of sporten: Kreta biedt het.

Mallorca

Het is niet gek dat één van de Spaanse eilanden hoog scoort op de padellijst. Het is de tweede sport van dit land, na voetbal.

Costa del Sol

En niet geheel verrassend staat ook het Spaanse vasteland hoog op het lijstje van padelliefhebbers. Wist je dat Padel het Spaanse woord voor peddel is, waarmee het Padel-racket wordt beschreven?

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be