Wanderlust? Dit cruiseschip vaart in drie jaar tijd de hele wereld rond en je moet hem volledig boeken

Wil je er niet even tussenuit, maar simpelweg België vaarwel zeggen? De MV Gemini, van Life at Sea Cruises, komt aan al je decadente noden tegemoet. Zij organiseren een cruise die letterlijk de hele wereld rond gaat. Op 1 november vertrekt het schip vanuit Istanbul naar 135 landen en 375 havens, klaar om meer dan 200.000 kilometers af te leggen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Deze reis is niet voor twijfelaars. Eens je de cruise met de MV Gemini boekt, hang je eraan vast voor de komende drie jaar. Wat je in ruil krijgt, zal gelukkig niet snel vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stop aan elk van de 13 wereldwonderen, van de Taj Mahal in India tot de Chinese Muur? Of heb je meer zin om pinguïns in het wild te zien waggelen op Antarctica of te zonnen op parelwitte stranden in de Caraïben? Deze cruise heeft voor iedereen iets in petto.

Dure reis

Uiteraard hangt daar helaas een stevig prijskaartje aan vast. De goedkoopste kamer kost 29.000 dollar per persoon per jaar – wat overeenkomt met het betere jaarloon. De duurste suite kost 109.000 dollar per persoon per jaar, is 322 vierkante meter groot en heeft een mooi balkon (met zeezicht, uiteraard). In je ticketje zitten ook maaltijden, drank, alcohol bij het avondmaal, WIFI, medische bezoeken en de activiteiten aan boord. Wel moet je bijbetalen voor de spa, medicijnen en excursies aan land.

En de laatste catch: je gaat of drie jaar mee, of niet mee. Een wereldreis doe je tenslotte beter niet halfslachtig. All aboard!