Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een nieuw onderzoek van de VSV toont dat drie kwart van de Vlaamse autochauffeurs het moeilijk vindt om de snelheid van motorrijders correct in te schatten. Zeven op de tien automobilisten geven aan dat het moeilijk is hen op tijd te zien. In 2021 stierven 14 motorrijders bij een ongeval waarbij ook een personenwagen betrokken was.

Een tweede keer kijken alvorens een manoeuvre uit te voeren op de weg, kan helpen om een aanrijding met een motorrijder te vermijden. Daarom start de VSV vanaf maandag met een nieuwe affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen. Op twee affiches is een motorrijder te zien met daarbij de slogan «Kwetsbaarder dan ik eruit zie», en de oproep om te «kijken kijken om elke motorrijder te zien». De campagne loopt nog tot 30 april.