ZO vlieg je goedkoper, maar irriteer je ook de luchtvaartmaatschappijen

Heb je al eens gehoord van het fenomeen ‘skiplagging’? Je boekt een vlucht met een tussenstop, maar je reist vanaf de tussenstop niet meer verder. Nee, je gaat daar gewoon lekker op vakantie. Maar waarom zou je dat doen en waarom irriteert het de luchtvaartmaatschappijen?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wil je naar Istanbul reizen maar is het ticket te duur? Waarom koop je geen goedkopere vlucht naar Tbilisi met een tussenstop in Istanbul? Het is een techniek die reizigers tegenwoordig steeds vaker toepassen om geld te besparen. Het fenomeen wordt ook wel ‘skiplagging’ genoemd.

Online vind je tal van websites die gespecialiseerd zijn in ‘skiplagging’, zoals skiplagged.com. Reizigers kunnen op de website uitzoeken of hun bestemming goedkoper is als ze er een tussenstop van maken.

Klachten

Uiteraard vallen deze websites niet in de smaak bij de luchtvaartmaatschappijen, die het beschouwen als inkomstenverlies. Al in 2014 spande United Airlines samen met reiswebsite Orbitz de CEO van Skiplagged aan, maar zonder succes.

Maar ook als reiziger ben je niet helemaal veilig, want de luchtvaartmaatschappijen nemen soms ook actie tegen hun passagiers. In 2019 klaagde Lufthansa een passagier aan omdat die het laatste deel van de reis niet had voltooid.

We raden het ten stelligste af, maar mocht je het toch overwegen, denk er dan aan dat skiplagging alleen maar lukt met handbagage!