551 scholen doen mee aan eerste Open Scholendag

Op vrijdag 12 mei zullen 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen deelnemen aan de eerste editie van de Open Scholendag. Al wie overweegt om in het onderwijs te stappen, kan die dag een kijkje gaan nemen in een school in de buurt. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts, die tevreden is met het hoge aantal deelnemende scholen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Met het nijpende lerarentekort snakt het onderwijs naar mensen die de overstap naar de klasvloer overwegen. Tijdens de Open Scholendag zetten 551 scholen hun deuren open.

Alle geïnteresseerden die nadenken over de stap naar het onderwijs kunnen zich vanaf vandaag/donderdag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen.

Lessen bijwonen

Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten.

Goeie basis

«We zijn blij dat er meteen zoveel scholen ingetekend hebben voor de allereerste editie», zegt minister van Onderwijs Ben Weyts. «Dit is een goeie basis voor wat hopelijk uitgroeit tot een nieuwe goeie gewoonte binnen ons onderwijs: fier zijn op onze scholen, fier zijn op het lerarenberoep en zoveel mogelijk mensen eens laten proeven», aldus de N-VA-minister.

Meer info over het initiatief en de deelnemende scholen op: www.openscholendag.be