Angèle in Chanel en Lagerfelds kat: dit was het Met Gala 2023

Gisterenavond vond opnieuw het Met Gala plaats in het Metropolitan Museum of Art in New York. Zoals ieder jaar halen celebrities voor dit benefietgala alles uit de kast om de origineelste, meest modieuze of meest geflipte look van de avond te scoren. Deze editie bracht het gala hulde aan de flamboyante modeontwerper Karl Lagerfeld, jarenlang de hoofdontwerper van Chanel. De grootste sterren van de wereld, waaronder Angèle, eerden hem met parels, strikken en witte jurken.

In beeld
door
Redactie onlien
Leestijd 2 min.

Karl Lagerfeld was een van de meest extravagante figuren uit het modelandschap. Hij ontwierp voor de grootste ontwerpers ter wereld, van Balmain tot Valentino. Vooral als hoofdontwerper voor Chanel drukte hij zijn stempel: hij is de man achter de wereldberoemde handtas met de kettingriem en de brede integratie van het CC-logo op accessoires, riemen en in prints. Zijn persoonlijkheid ging evenwel net zo vlot over de tongen. Lagerfeld is berucht om zijn stigmatisering van dikke mensen en zijn haat voor joggingbroeken (wereldberoemd is zijn citaat: «joggingbroeken dragen, is een teken van mislukking. Je verloor de controle over je leven, dus je kocht een joggingbroek»). En dan was er nog zijn liefde voor zijn kat Choupette, die na zijn dood in 2015 zo’n 1,3 miljoen pond geërfd zou hebben.

Bizar maar opvallend

De aanwezige celebrities hadden dus meer dan genoeg inspiratie om trouw te kunnenblijven aan het thema van het Met Gala van dit jaar: ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’. Zo droeg Angèle, die een miljoenencontract met Chanel sloot, een zwarte jurk van haar favoriete modehuis. Billie Eilish droeg dan weer een zwarte mesh jurk met bloemen van Simone Roscha. Andere sterren gingen nog een stapje verder: model Gisele Bündchen droeg een vintage jurk van Chanel die ze ooit droeg voor een editorial met Lagerfeld in 2007. En dan had je nog rapper Lil Nas X, die volledig uitgedost wasin zilveren bodypaint met parels, en Jared Leto die zich als Choupette verkleedde – iemand moest het doen.

News

meer News