Australische politie blijft zoeken naar vermiste Céline: «Maar lichte sneeuwval bemoeilijkt zoektocht»

De Australische politie zet de zoektocht voort naar Céline Crémer op het eiland Tasmanië. De 31-jarige Belgische vrouw was voor het laatst gezien op 17 juni, zegt de politie. Die zoekt met teams op de grond en een drone, maar zal ook een helikopter inzetten als de weersomstandigheden dat toelaten.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De politie zegt nog steeds te zoeken aan de wandeling bij de Philosopher Falls. Daarbij zijn zoekteams op de grond en een politiedrone ingezet. Later op de dag kan ook een politiehelikopter de lucht in, als de weersomstandigheden dat toelaten.

Volgens de update van de politie werd Céline het laatst gezien in het plaatsje Waratah op 17 juni, op een tiental kilometer van de wandeling. Die staat te boek als eenvoudig, maar het is momenteel winter in Australië. «De weersomstandigheden zijn slecht, met lichte sneeuwval in het gebied», aldus de politie.

De wagen waarmee Céline reisde, is teruggevonden op een parking waar de wandeling start, zei de politie al in een opsporingsbericht op dinsdag.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken staat in contact met de familie van de vrouw. Ook de Belgische ambassade in Canberra volgt de situatie op de voet, samen met de lokale autoriteiten.