Parket start onderzoek naar Conner Rousseau na ‘racistische uitspraken’

Er wordt een nieuw onderzoek gevoerd naar Conner Rousseau. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan verschillende kranten. Volgens het nieuwsblad gaat het om een onderzoek naar racisme en xenofobie.De Vooruit-voorzitter kreeg het in zijn thuisstad Sint-Niklaas aan de stok met enkele agenten. Daarbij zou hij enkele ‘choquerende’ uitspraken hebben gedaan, waarop de agenten een proces-verbaal opstelden. Rousseau reageert dat hij te veel gedronken had, maar dat de teneur van de gesprekken ‘vriendschappelijk’ en ‘grappend’ was.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het incident vond plaats op de Vredefeesten in Sint-Niklaas, een festival dat begin september plaatsvond. Rousseau zou toen hij op weg naar huis was enkele politieagenten hebben aangesproken om iets te melden, maar dat zou zijn uitgemond in een verhitte discussie. De agenten spreken vervolgens van ‘choquerende’ uitspraken van de kant van Rousseau. Volgens Het Nieuwsblad zou het gaan om racistische uitspraken.

De agenten stelden een proces-verbaal op, volgens Het Nieuwsblad wegens racisme en xenofobie. De krant stelt ook dat de uitspraak gefilmd zou zijn met een bodycam van de politie. Het Oost-Vlaamse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar Rousseau zelf zou nog niet ondervraagd zijn.

Rousseau: ‘Verbaast mij heel sterk’

Rousseau reageert dat hij nog niet officieel op de hoogte is gebracht van het onderzoek. Hij geeft toe dat hij die bewuste avond te veel gedronken had, maar noemt de teneur van de gesprekken volgens zijn herinnering «eerder grappend en vriendshappelijk». «Wat er over geschreven wordt verbaast mij heel sterk. Ik hoop dan ook dat het parket mij snel uitnodigt zodat ik snel duidelijkheid krijg over wat er precies aan de hand is», klinkt het.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be