Passagier van duikboot Titan stuurde nog een bericht vlak voor afdaling naar Titanic

Hamish Harding, een van de opvarenden van de vermiste onderzeeër Titan, stuurde een goede vriend nog een bericht niet lang voordat de duikboot het water in ging.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Afgelopen zondag daalde de OceanGate Titan af in de Atlantische Oceaan met de bedoeling om het wrak van de Titanic te bekijken. Na anderhalf uur verloor de duikboot echter alle contact met het moederschip en sindsdien is de onderzeeër vermist. Aan boord zitten vijf passagiers, onder wie OceanGate-CEO Stockton Rush en de Britse miljardair Hamish Harding.

Op de hoogte van de risico’s

Laatstgenoemde stuurde even voor het vertrek nog een bericht naar zijn goede vriend Terry Virts, een gepensioneerde NASA-astronaut en kolonel. «Hey, we vertrekken morgen. Het ziet er goed uit. Het weer was slecht, dus ze hebben hierop gewacht», klonk het. Virts voegde er in ‘Good Morning Britain’ aan toe dat Rush de risico’s van de expeditiekende. «We praten niet echt over risico’s, ze zijn bekend. Hij was zeker en vast op de hoogte van de risico’s, daar is geen twijfel over», aldus Virts.

Zuurstof tot donderdag

Inmiddels gaat de zoekactie naar de 6,7 meter lange duikboot onverminderd voort. Dinsdag werden er klopgeluiden gedetecteerd door een sonarboei. Dat zou erop kunnen wijzen dat de inzittenden van de Titan nog in leven zijn. Het is echter van cruciaal belang dat de onderzeeër zo snel mogelijk gelokaliseerd wordt, want er is nog maar zuurstof aan boord tot morgen rond 11 uur.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be