Schokkend: Zuid-Koreaanse influencer komt gruwelijk om het leven na bezoek aan kliniek

Een Chinees koppel is beschuldigd van moord en marteling nadat het lichaam van een jonge Zuid-Koreaanse influencer gedumpt werd in een put in Phnom Penh, Cambodja. Dat meldt AFP.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Byun Ah-yeong was een 33 jarige influencer die op sociale media bekend stond als BJ Ahyeong. Ze werkte voor AfreecaTV, een videostreamingdienst, en had zo’n 250.000 volgers. In maart liet ze haar volgers nog weten dat ze haar carrière als influencer opgaf en haar «leven zou leiden als een normaal persoon». Drie maanden later, midden juni, werd haar lichaam gevonden vlak bij Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Gestorven tijdens behandeling

Bijna meteen werd een Chinees koppel, dat een kliniek uitbaat, gearresteerd door de politie. De 30-jarige Lai Wenshoa en 39-jarige Cai Huijuan gaven toe aan de politie dat ze het lichaam van Ah-yeong dumpten nadat de jonge influencer een epileptische aanval kreeg en stierf tijdens haar behandeling in de kliniek op 4 juni. Als ze veroordeeld worden, kunnen ze levenslang krijgen.

De lokale autoriteiten onderzoeken het «ongelukkige incident», meldt Lim Soo-Suk, de woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.