Vijfjarig meisje in Vogezen dood teruggevonden in vuilniszak: tiener opgepakt

Een vijfjarig meisje is dinsdag dood aangetroffen in een appartement in Rambervillers, in de Franse Vogezen. Dat heeft een gerechtelijke bron meegedeeld aan het Franse nieuwsagentschap AFP. Volgens de lokale krant Le Républicain Lorrain werd het lichaam ontdekt in een vuilniszak.

door
Belga/redactie online
Leestijd 1 min.

De ouders hadden eerder op de dag hun dochter als vermist opgegeven. «Het meisje werd levenloos gevonden in een appartement» op zowat honderd meter van haar woonplaats, bevestigt burgemeester Jean-Pierre Michel. «De lokale politie kwam eerst tussenbeide, zij hebben het lichaam ontdekt. De hulpdiensten probeerden nog hartmassage toe te passen, maar het was helaas al te laat.»

Bekend bij de politie

Volgens de lokale krant Le Républicain Lorrain werd het lichaam van het slachtoffer gevonden in een vuilniszak in een appartement dat zo’n 100 meter verder ligt van zijn huis. De vermoedelijke dader is een jongeman, «van 15 of 16 jaar oud», die «bekend is bij de gemeentepolitie en zeker bij de gendarmerie voor daden die verband houden met seksueel misbruik.» De jongeman werd geplaatst. Recent dook hij weer op in het stadje Rambervillers. De gemeentepolitie hield de situatie in de gaten, aldusde burgemeesteraan Le Républicain Lorrain.

De tiener werd gearresteerd in het appartement waar het lichaam van het meisje werd gevonden. Daar werd hij ondervraagd. «Die jongeman is de vermoedelijke dader van de feiten», voegt Michel er nog aan toe.