Wit poeder dat gevonden is in Witte Huis blijkt cocaïne te zijn

Een wit poeder dat zondagavond gevonden is in het Witte Huis blijkt cocaïne te zijn. Dat hebben de veiligheidsdiensten van Washington D.C. vastgesteld, meldt een bron aan persagentschap Reuters.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens die bron is het poeder gevonden in de West Wing, die verbonden is aan de woning waar president Joe Biden woont. In de West Wing liggen het Oval Office, de Cabinet Room (de vergaderruimte voor de ambtenaren en adviseurs, red.), de perszaal en de kantoren van het personeel van de president. Dagelijks komen honderden mensen in die vleugel van het Witte Huis.

De Secret Service zei dinsdag dat er zondag een «onbekend voorwerp» was gevonden in een werkruimte, waarna het Witte Huis tijdelijk uit voorzorg afgesloten werd.

«Ongevaarlijk»

Volgens een andere bron werd het poeder gevonden tijdens een routinecontrole van de Secret Service. Later werd duidelijk dat het om cocaïne ging.

«De brandweer van D.C. werd gebeld om het voorwerp te evalueren en stelde snel vast dat het ongevaarlijk was», verklaart de woordvoerder van de Secret Service. Hij voegde eraan toe dat er «een onderzoek loopt naar de oorzaak en de manier» waarop het poeder het Witte Huis is binnengekomen.

Biden was zondag niet in het Witte Huis. Hij en zijn gezin keerden dinsdagochtend terug van een weekend in het presidentiële buitenverblijf Camp David.