Aanslagen - Karim Van Overmeire reageert op kritiek met foto van terrorist en vijf afgehakte hoofden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vlaams parlementslid en Aalsters schepen van Integratie Karim Van Overmeire (N-VA) pikt de kritiek niet op een facebookpost waarin hij de term "baardapen" gebruikte. De voormalige Vlaams Belanger reageert zaterdag op facebook bijzonder fel op zijn criticasters. Een foto van een terrorist met vijf bebloede, afgehakte hoofden moet zijn boodschap kracht bijzetten. Van Overmeire postte vrijdag een oude Franse prentkaart uit Wereldoorlog I, met daarop de uitspraak 'On les aura' (We zullen ze wel krijgen, nvdr). "Poster uit 1916 met een actuele boodschap. Het lijkt mij een betere reactie tegen de baardapen dan knuffelen voor wereldvrede", plaatste de voormalige Vlaams Belanger erbij.

CD&V en SD&P, de coalitiepartners van N-VA in Aalst, distantiëren zich zaterdag in Het Laatste Nieuws. "Vlaams Belang-praat", klonk het ook bij oppositiepartij Open Vld.

Van Overmeire is allerminst opgezet met de kritiek. Op zijn facebookpagina postte hij zaterdag een nieuwe, zeer expliciete foto, dit keer van een terrorist met bebloed mes die neerhurkt achter vijf afgesneden hoofden.

"Aan al degenen die denken dat ze mij de les moeten spellen: waar denken jullie de morele autoriteit te halen om dit te doen? ", fulmineert de N-VA'er in dezelfde facebookpost. "Moeten jullie niet eens voor de spiegel gaan staan en je afvragen of je door al dat geknuffel, gepamper, wegkijken, goedpraten, laten begaan, twee-maten-en-twee-gewichten, platte electorale berekening en ziekelijke politieke correctheid ook niet hebt bijgedragen tot de ontreddering die zich nu van dit land meester heeft gemaakt? "

"En als jullie daarmee klaar zijn, verzin dan maar eens wat geschikte uitdrukkingen voor heerschappen zoals hieronder", besluit Van Overmeire, verwijzend naar de foto. "Kerels die in naam van een achterlijke ideologie mensen vermoorden, vrouwen reduceren tot sexslavinnen, kinderen opleiden tot zelfmoordterroristen, erfgoed opblazen en de weldadigheid van hun kalifaat over de gehele wereld willen verspreiden."

bron: Belga