Nieuwe app brengt ouders en babysitters bij elkaar

Voor heel wat ouders gaat de zoektocht naar een goede babysit niet over rozen. Een nieuwe app moet dat probleem verhelpen. Nadat AirBsit succes had in Wallonië en Brussel, wordt het platform deze week gelanceerd in het Nederlands.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

De twee Brusselse moeders Géraldine Biebuyck en Donatienne Van Houtryve hadden hun buik vol van alle problemen met de babysit. Ze besloten een applicatie te ontwikkelen om ouders in contact te brengen met een betrouwbare oppas. «Vandaag puilen onze agenda's uit, waardoor een goede babysit vinden steeds ingewikkelder wordt», zo staat te lezen op de website van airBsit. «Met deze service willen we het vertrouwen bevorderen tussen vaak overboekte ouders en gemotiveerde babysitters.»

Hoe het werkt

Het principe is redelijk simpel: ouders die een oppas zoeken, kunnen de applicatie gratis downloaden. «Vervolgens moeten ze de datum kiezen en het adres aangeven», legt oprichtster Donatienne Van Houtryve uit. Daarnaast moet je ook nog de leeftijd van de kinderen vermelden en zeggen hoe lang je zal wegblijven. Na enkele clicks zien ze een lijst van babysitters in de omgeving. Handig aan het platform is dat het een systeem van waardering gebruikt, zodat je weet wat zowel vrienden als vreemden van de oppas vinden. Het enige wat rest is nog een uitnodiging sturen, en wachten op een acceptatie of weigering van de babysit.

Wat het budget betreft, kiezen de ouders zelf de prijs per uur. Die betaling kan cash gebeuren, maar ook via de app zelf. Wie een babysit boekt, moet aan airBsit wél vijftien minuten van het vooropgestelde tarief betalen.

Succes

Twee maanden na de lancering, heeft het kersverse platform al veel succes geboekt. «We hebben ondertussen al meer dan 10.000 gebruikers, waarvan de helft babysitters», vertelt Van Houtryve aan Metro. Omdat er in Vlaanderen vraag naar was, is de applicatie sinds kort ook gelanceerd in het Nederlands. Samen met de populariteit, gaat ook de investering de hoogte in. De app kostte al 200.000 euro en momenteel zijn er zes mensen voltijds mee bezig