Student koopt laatste crossfiets van Sven Nys voor zieke moeder

Simen Verdonck (21) uit Schilde heeft een van de laatste crossfietsen van Sven Nys gekocht. De moeder van Simon heeft baarmoederhalskanker en de fiets is een eerbetoon aan de moedige vrouw.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Enkele weken geleden plaatste Sven Nys een zoekertje op 2dehands.be. Één van zijn fluogele Trek-fietsen werd aangeboden voor 2.000 euro. De opbrengst zou naar Stichting tegen Kanker gaan, waarvan de ‘Kannibaal van Baal' peter is.

De actie kon op heel wat geïnteresseerden rekenen. Meer dan 650 kandidaten boden zich aan. “Zo'n stormloop had ik echt niet verwacht”, reageerde Nys. Mensen moesten hun interesse motiveren en aan de hand daarvan werden er tien kandidaten uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Simon Verdonck, student en grote fan, wist Sven Nys het meest te overtuigen. “De fiets is een eerbetoon aan mijn mama”, aldus Simon. "Een mooier gebaar naar haar toe kan ik niet maken. En al haar lotgenoten een hart onder de riem steken, dat is een onbetaalbaar gevoel."

Sven Nys zette in februari een punt achter zijn indrukwekkende carrière. De fiets in kwestie deed dienst in Nys' allerlaatste crossseizoen. De wielerlegende is tweevoudig wereldkampioen en werd negen keer Belgisch kampioen.

Student koopt laatste crossfiets Nys als eerbetoon voor mama https://t.co/ZzP3AVipg1 #nieuwsblad pic.twitter.com/Y3qAkyzwPq

— Het Nieuwsblad (@Nieuwsblad_be) 7 mei 2016

Foto Belga / K. Van Accom