Daarom pakken we onze koffers niet uit op vakantie

Heb jij ook nooit zin om je koffers uit te pakken als je aankomt op je vakantiebestemming? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van Eliza was here blijkt dat 62 procent van de reizigers het uitpakken van hun koffer zien als een rotklus. 19 procent zegt zelfs dat ze tijdens hun vakantie hun koffer helemaal niet uitpakken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ui een onderzoek onder Britten blijkt dat veel mensen opzien tegen het uitpakken van hun koffer op vakantie. Meer dan twee op de vijf vakantiegangers (42%) zeggen dat het hen slechtgezind, gefrustreerd en/of angstig maakt.

Veel vakantiegangers (47%) stellen het uitpakken van hun koffer dan ook het liefst uit. Gemiddeld wachten vakantiegangers 3 uur en 43 minuten voordat ze hun spullen uitpakken.

Tips voor het in- en uitpakken van je koffer:

1. Maak een checklist.

Maak een checklist van alles dat je meeneemt. Door alles af te vinken terwijl je inpakt, zorg je ervoor dat je niet alleen niets vergeet bij vertrek, maar ook dat je niets vergeet mee terug naar huis te nemen

2. Pak direct uit zodra je aankomt

Reserveer het eerste half uurtje na aankomst om alles uit te pakken wat je nodig hebt. Dit helpt om je meer te ontspannen, maar zo zie je ook beter wat je allemaal hebt meegenomen en is de kans groter dat je dat ene strandjurkje ook daadwerkelijk gaat dragen.

3. Benut de ruimte optimaal

Wees slim met de beschikbare ruimte. Stop items zoals zwemkleding en ondergoed in andere accessoires zoals tassen en zelfs hoeden.

4. Rol je kleding op

Door je kleding op te rollen, creëer je meer ruimte in je koffer. Daarnaast zorgt het ervoor dat je kleding veel minder kreukt. Win-win dus!