Hoe overwin je de vier moeilijkste jaren als koppel?

Een relatie hebben met iemand lijkt in het begin misschien een fluitje van een cent, maar na verloop van tijd komt daar verandering in. De aanvankelijke verliefdheid verdwijnt en maakt plaats voor liefde - in het beste geval - of irritaties. En blijkbaar zijn er enkele periodes in een relatie die extra moeilijk te overkomen zijn.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dat is althans wat relatietherapeute Kim Polinder laat uitschijnen in haar TikTok-filmpje dat heel wat views wist te scoren. Ze heeft het met name over vier specifieke kapen: die van 3 jaar, 7 jaar, 11 jaar en 15 jaar. En die komen allemaal met hun eigen uitdagingen.

Valkuilen vermijden

Volgens Polinder zijn koppels die na 3 jaar uit elkaar gaan er nooit in geslaagd hun conflicten op te lossen. Zij die er na7 jaar de brui aan geven, melden vaak dat ze de indruk hebben geen vooruitgang meer te boeken in hun leven en relatie.

Omstreeks je 11-jarige jubileum is het volgens Polinder dan weer belangrijk om stagnatie te vermijden en je band als koppel te versterken. Na een relatie van 15 jaar houdt het voor heel wat koppels ten slotte op omdat ze samenleven als vrienden in plaats van als koppel en ze te erg hun eigen, aparte leven leiden. Wil je die valkuilen vermijden, dan weet je dus wat doen.