Mannen liegen zelfs in onderzoeken over de lengte van hun penis

Onder mannen ligt de lengte van hun geslachtsdeel nog steeds enorm gevoelig. Zo blijkt ook uit onderzoek dat nagaat hoe eerlijk mannen zijn over de afmetingen van hun penis. Helemaal niet eerlijk, is de conclusie.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Er is een groot probleem met penisonderzoek - althans, mannen zullen je vertellen dat het groot is. Als je mannen naar de grootte van hun penis vraagt, zullen ze liegen en zeggen dat hij groter is dan hij in werkelijkheid is. In een nieuwe studie is onderzocht hoeveel mannen over hun penisgrootte liegen tegen onderzoekers, en of ze nauwkeurigere gegevens over deze en andere kenmerken van mannelijkheid zouden verstrekken als ze beter betaald zouden worden voor hun deelname.

9000 centimeter

«In het meest extreme geval was de zelfgerapporteerde penisgrootte in erectie 9.000 cm, 50 keer groter dan de penisgrootte van een volwassen olifant, die de grootste penis heeft van alle landdieren», aldus het team in de studie.

Als deze uitschieters - die waarschijnlijk duidden ophet niet serieus nemen vande studie - buiten beschouwing werden gelaten, stelde het team vast dat de zelfgerapporteerde metingen van de mannen als groep boven het gemiddelde endemediaan van de populatie lagen, met uitzondering van de schatting van hun gewicht.

Grootste afwijking

Weinig verbazend logen de bevraagde mannen het hardst als het ging over de afmetingen van hun edele delen in erecte toestand. De schattingen van de geteste groep lagen meer dan 20% hoger dan het gemiddelde van hun land van afkomst.

Betalen helpt

Beide groepen schatten hun penisgrootte "dramatisch" boven de norm, maar het team vond dat degenen in de beter betaalde groep minder overdreven over hun metingen, wat suggereert dat het beter betalen van deelnemers de geldigheid van zelfgerapporteerd penisonderzoek zou kunnen verhogen.

"De groep die de kleinere geldelijke beloning ontving rapporteerde zelf een grotere erecte penisgrootte dan de groep die de grotere geldelijke beloning ontving," legde het team uit. "Hetzelfde patroon van resultaten werd gevonden voor de slappe penisgrootte."