OEI. «Seksspeeltjes kunnen diabetes veroorzaken»

Wetenschappers hebben onthuld dat seksspeeltjes zouden bijdragen aan de hoeveelheidgevaarlijke plastic deeltjes in ons lichaam. We krijgen al microplastics binnen via allerlei bronnen, zoals ons eten en de lucht die we inadamen, waarnademicroplasticsin ons bloed terechtkomen en problemen kunnen veroorzaken. Denk aan diabetes, autoimmuunziektes en een verhoogde kans op borst- en prostaatkanker.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Seksspeeltjes zijn door wetenschappers geïdentificeerd als een nieuwe vorm van ‘vervuiling van je lichaam’. Niet enkel door voedsel te eten, te drinken of door luchtvervuiling krijg je dus microplastics binnen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een team van de Amerikaanse Duke University en Appalachian State University.

Wat blijkt nu? Onze favoriete speeltjes bevatten ftalaten, chemische stoffen die voornamelijk aan plastic worden toegevoegd om het voorwerp zacht, buigzaam en toch stevig te maken. Dat is natuurlijk wel handig bij seksspeeltjes. Maar die ftalaten kunnen onze hormoonspiegel beïnvloeden. En het ergste? In de seksspeeltjes is de concentratie ftalaten hoger dan de Amerikaanse consumentenlimieten toestaan.

Anale speeltjes

De onderzoekers namen vier soorten seksspeeltjes onder de loep: anale speeltjes, kralen, dubbele vibrators en externe vibrators. Uit de resultaten blijkt dat anale speeltjes de meeste micro- en nanoplastics loslaten, gevolgd door kralen en de twee soorten vibrators.

Toch maar even nadenken of je er de volgende keer nog een speeltje bijpakt...

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be