Ontdek 3 heerlijke kerstkoffies

Glühwein hoort bij de kerstperiode zoals eieren bij Pasen, maar eerlijk is eerlijk: na de tweede zoete traktatie blijft je tong al aan je gehemelte plakken. Er is nood aan een alternatief. Metro presenteert drie kerstdrankjes met koffie.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De kerstdrankjes werden samengesteld door Moccamaster, de Nederlandse fabrikant van stijlvolle, kleurrijke filterkoffiemachines. En het beste van al is dat je geen dure, professionele machine nodig hebt om deze drankjes te maken. Een goede filtermachine volstaat.

Koffie glühwein

Koffie glühwein verwarmt je minstens even goed als de traditionele glühwein, maar heeft een spannende smaak en is minder zoet. De combinatie van rode wijn, intense smaken van zwarte koffie en de kerstachtige tonen van sinaasappel, citroen, kaneel en kruidnagel neemt je smaakpapillen mee op een feestelijke reis. Bovendien bereid je het snel. Je moet alleen de ingrediënten in een steelpannetje doen, het langzaam verwarmen (niet koken!) en het ongeveer 15 minuten laten trekken. Als je wil, kun je het drankje door een zeef gieten en vervolgens versieren met kaneelstokjes en sinaasappelschijfjes.

Ingrediënten:

750 ml rode wijn

1 kop sterke zwarte filterkoffie

1 sinaasappel, in plakjes gesneden

1 citroen, in plakjes gesneden

3 kaneelstokjes

4 kruidnagels

1/2 kopje suiker

Koffie martini

De verfijning van een martini gemixt met de krachtige kick van verse koffie: het is magisch. Zet je koffiekop aan de kant, neem een cocktailglas en een shaker. Meng voor de perfecte koffie martini alle ingrediënten en shake met veel ijs. Voeg een vleugje vanille toe voor die speciale kerstsmaak en laat enkele koffiebonen boven op het schuim drijven voor een kleurrijk contrast. Neem er tot slot een vanillekipferl bij.

Ingrediënten:

30 ml wodka

30 ml koffielikeur

30 ml sterke zwarte filterkoffie

15 ml vanillesiroop

Irish kerstmis koffie

Deze heerlijke, romige drank is de perfecte combinatie van hete koffie, Ierse whisky en een toefje licht opgeklopte room en kan thuis in een handomdraai worden bereid. Met een subtiel vleugje kaneel wordt deze klassieker al snel een feestelijk kerstdrankje: verwarmend, geurig en licht bedwelmend. De perfecte melange voor de koude winterdagen.

Ingrediënten:

1 kop vers gezette koffie

1 eetlepel bruine suiker

45 ml Ierse whisky

Zware room, opgeklopt

kaneel (optioneel)

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be