Ontdek dé kerstdecoratie die je dit jaar in huis moet halen

Sta je op het punt om je huis te versieren met kerstdecoratie? Dit is dé trend die je dit jaar in alle kerstbomen zal terugvinden! Laat je inspireren…

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Kan je niet wachten om je kerstboom te versieren, ook al moet Sinterklaas nog langskomen? Geef dan toe aan de trend van kerst 2023! Alle decoratiewinkels merken een stormloop op dit schattige figuurtje dat je kerstboom zeker zal opfleuren. En je kunt het ook overal in huis gebruiken!

De grote winnaar van dit jaar is een kerstklassieker: het peperkoekmannetje! Een echte must voor liefhebbers van traditionele decoraties. Het beroemde koekje kan overal worden opgehangen en tovert een glimlach op het gezicht van jong en oud. Er is voor elk wat wils: naakt, in elfenoutfit of als kerstman! En hij is niet alleen: andere kerstitems vergezellen hem, zoals de heerlijke zuurstokken of het kleine peperkoekhuisje.

DIY

Wil je niet te veel uitgeven aan je decoratie? Het is heel eenvoudig om zelf een peperkoekmannetje te maken: je kunt er een maken van karton, zoutdeeg of, nog beter, van echt koekjesdeeg (probeer het mannetje niet op te eten voor kerstavond)!

Buiten de kerstboom kan het peperkoekmannetje ook opduiken op de kersttafel, als kleurrijk motiefje op de borden of servetten. Maar ook door het hele huis, zoals op de schoorsteenmantel of als stickers op de ramen. De mogelijkheden zijn eindeloos... Tijd om aan de slag te gaan!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be