Ontdek waarom een ijsje na raclette een no-go is

Heb je na een gezellige raclette met vrienden of familie nog een klein plekje over voor een dessert? Dan kanje maar beter die ijstaarten, sorbets en alle andere ijsjes laten staan. Je maag zal je op zijn knietjes bedanken!

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het is raclette-seizoen en de kaas vliegt de deur uit – pas op voor tekorten tegen het einde van het jaar. Je hebt het vast al gemerkt: er zijn talloze stadslegendes over raclette, vooral over wat je wel en niet moet combineren.

IJs na raclette? Liever niet!

Vandaag duiken we in deze kwestie: of het wel zo'n goed idee is om ijs als dessert te eten na een raclette? Blijkbaar sla je effectief het ijsdessert beter over na een raclette. «Als het ijs in je maag belandt, koelt het de boel af en daarmee hardt de eerder gegeten raclettekaas uit. Dit maakt de kaas onverteerbaar voor je lichaam, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en zwaarte in de buik», staat er te lezen in lifestylemagazine Biba. En denk maar niet dat sorbet beter is. «Alle desserten met ijs zijn verboden», stelt Le Journal des Femmes. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een fruitige salade met seizoensfruit zoals mandarijnen, appels en peren, om een opgeblazen gevoel en zwaarte in de maag te voorkomen.

Dus dit jaar, vergeet de como raclette-kerststronk. Je maag zal je eeuwig dankbaar zijn!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be