Ontdek waarom je beter niet naakt kunt slapen: 2 belangrijke redenen

Nu het kwik langzaam maar zeker begint te stijgen, wordt het ook warmer in huis. Voor sommigen betekent dat ook dat het seizoen van het naaktslapen is aangebroken. Maar is dat wel zo’n goed idee?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Nu is het ’s nachts nog frisjes, maar als we een zomer als die van vorig jaar krijgen, wordt het weer puffen en blazen. Gordijnen en vensters dicht houden overdag, geen ijskoude douches nemen...Het web staat vol verkoelingstips, waaronder ook naakt slapen. Het klinkt logisch: hoe minder laagjes je aanhoudt tijdens het slapen, hoe frisser je het krijgt, toch? Maar naakt slapen kan ook nadelen hebben.

Twee nadelen

1. Zoals slaapspecialist Dr. Hana Patel uitlegt aan Sudinfo, laat naakt slapen weleens zijn (ongewenste) sporen na. «Als je naakt wilt slapen, raad ik je aan om je lakens minstens één keer per week te verschonen», raadt ze aan. «Je verliest ’s nachts niet enkel meer haar en speeksel, maar ook zelfs wat uitwerpselen.»

2. Naakt slapen kan je nachtrust nog meer verstoren. «Als zweet zich op het lichaam verzamelt en niet wordt afgevoerd door vochtabsorberend materiaal, zoals bij kleding, helpt het je niet om af te koelen», zegt de Amerikaanse arts Sophie Bostock in Women’s Health.

Wat draag je dan beter wel?

In plaats van helemaal niets aan te doen, kan je kiezen voor een dunne pyjama van natuurlijke stoffen zoals katoen. Dat zou je beter in staat stellen om je temperatuur te reguleren.