Wat is mid-mute dating, de nieuwste toxic trend?

Het leven als vrijgezel is niet altijd simpel. Uiteraard zitten er een hele hoop voordelen aan verbonden, maar wie single is en een potentiële partner tegen het lijf wil lopen, krijgt tegenwoordig heel wat te verduren. Van ghosting over phubbing tot benching: aan toxic dating trends geen gebrek. De nieuwste toevoeging aan dat rijtje is mid-mute dating en wij vertellen je er meer over.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Hoewel we graag geloven in het beste in de mens, blijven mensen ook maar mensen. Dat betekent dat we fouten maken, anderen kwetsen en anderen niet altijd behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden. Ook in de datingwereld. Eerlijk, iemand aan het lijntje houden hebben we wellicht allemaal weleens gedaan en ook ghosting is de meesten onder ons niet vreemd.

Dagenlange radiostilte

Mid-mute dating gaat echter nog een stapje verder in het opzettelijk slecht behandelen van een date. Zoals datingexpert Tina Wilson uitlegt aan het magazine Glamour, houdt de term in dat je match jullie conversatie bewust enkele dagen, weken of maanden op mute zet om niet door je berichten gestoord te worden op onverwachte momenten. Pas wanneer hij of zij beslist om zelf de datingapp op WhatsApp-conversatie te openen, leest hij of zij dus je berichten en antwoordt eventueel. Nog volgens Wilson gaat het vaak om mensen die met meerdere personen tegelijk aan het daten/spreken zijn. Heb je een vermoeden dat je date je mutet, dan is het dus geen slecht idee om contact te verbreken.